carnaval kleding kopen
carnaval kleding kopen

Carnavallen doe je zo!

In ’t Zuiden weten ze het maar al te goed. Carnaval is een gekke, gezellige en vaak dronken tijd voor gek maar origineel geklede mensen. Voor de één begint carnaval al in November op de 11e van de 11e terwijl de ander het liefst de vijf dagen uitzit door zo veel mogelijk binnen te blijven of zelfs het carnavalsland uitvlucht. Ze weten niet wat ze missen.. Hoe je het ook went of keert, carnaval zal je niet ontgaan dit jaar. Met de gedachten “een goede voorbereiding is het halve werk” hier alvast een aantal tips om je carnaval optimaal door te komen.

Carnaval in ’t Zuiden

Mensen die niet met carnaval zijn opgegroeid, slaan helemaal op hol als ze zich voor het eerst storten in het carnavalsgedruis. Er is drank in overvloed en iedereen is lekker gezellig en losjes. Je normaal gedragen met deze dagen is lastig. Want zeg nou eerlijk, hoe serieus neem jij jezelf wanneer je in de spiegel kijkt en je beseft wat voor apenpak je dit jaar weer hebt aangetrokken? Buiten is het een warboel van piloten, prinsessen, tekenfiguren en hippies. Maakt het dan uit wat je draagt? Ja en nee. In de meute zal het niet direct opvallen maar voor jezelf is het gewoon cool om er met carnaval lekker fout en toch stijlvol uit te zien. Een te gek carnavalspak voor heren van Opposuits helpt je daarbij.

De outfit

Bij carnaval hoort natuurlijk een goede en stijlvolle outfit. Je kunt het zo gek niet verzinnen, en het bestaat. Voor deze ene week kun jij je verschuilen in het karakter van je idool of favoriete tekenfiguur. Ridders, dieren, piraten, gangsters, sporters en verschillende cartoons, je zult ze allemaal tegenkomen. Handig is om een complete outfit te kopen, maar het is ook zeker leuk om je eigen pakkie bij elkaar te sprokkelen. Wij willen je meegeven dat het belangrijk is om stijlvol te blijven. Je denkt ongetwijfeld dat het op zo’n festiviteit als carnaval geen bal uitmaakt wat je draagt, het tegendeel is echter waar. Ook hier komt fashion om de hoek kijken en een stijlvol pakkie is dan helemaal niet verkeerd.

OppoSuits

De waanzinnige pakken van Opposuits met opvallende en vrolijke prints zijn geweldig voor carnaval. Je maakt zeker indruk met deze thema-outfits! Het bedrijf heeft in zes jaar al meer dan 100 designs laten maken en is nu zelfs bezig met hun vijfde collectie. Vrouwen, mannen en jongens, ze kunnen er allemaal terecht. Ja dames, jullie lezen het goed. Het is zeker niet alleen mannen, er staan ook geweldige carnavalspakken voor vrouwen tussen. Mannen vinden het heel aantrekkelijk als de dames er tijdens carnaval stijlvol en goed uitzien, dus doe je best!

De kracht van Opposuits? Die ligt in de kernwaarden, die vandaag de dag nog hetzelfde zijn als toen het allemaal begon. OppoSuits staat voor hoge kwaliteit voor een lage prijs. Ze maken pakken voor mensen die zichzelf niet te serieus nemen, maar er toch stijlvol uit willen zien. Ideaal voor carnaval!

Tip: Bij OppoSuits vind je ook ideale grappige pakken voor je foute kerstborrel. Neem snel een kijkje.

Carnaval vier je met vrienden

Carnaval vier je niet alleen dit vier je met vrienden (en naarmate de avond vordert met volstrekt onbekenden). Hoe gaaf is het om met een hele groep vrienden dezelfde outfit te dragen? Dress to impress en met een hele groep valt dit helemaal op. Kies er voor om met z’n vieren, vijven of misschien wel achten volledig verkleed te gaan als een groep op de hol geslagen PAC-MAN’s. Of wat dacht je van een bende CASHANOVA’s? De naam, de outfit, het klopt gewoon!

carnavalspakken voor heren

Anti-kater tips

Okay, de outfits geregeld? Check, dat was stap 1. Het tweede en niet geheel onbelangrijke is natuurlijk het overleven van deze carnaval vijfdaagse. Hoe je deze dagen het beste doorkomt zonder een kater? Wij hebben tips!

Voorkom een kater

Hoe meer je alcohol drinkt, hoe groter de kans op een kater. Logisch. Drink voor je aan de alcohol gaat een groot glas water en wissel je alcoholische drankjes af en toe voor een lekkere cola, de suikervariant. De kans dat je met een kater wakker wordt is dan net wat kleiner. Nee, deze tip is echt geen poespas.

Eten, eten en nog eens eten

Eten helpt je ook een heel eind op weg. Zorg dat je voor je gaat drinken goed gegeten hebt, in de volksmond ”een flinke bodem”, zodat je niet met een lege maag op carnavalstour gaat. Over het algemeen is je eetpatroon met carnaval niet super. Een dagmenu van bier, friet en pizza is eerder regel dan uitzondering. Doe dit een paar dagen lang en je zult je er niet beter op voelen. Vergeet daarom niet om ook vitamines te nemen. Fruit does the trick, maar bij de drogist heb je ook vitamine C bruistabletten. Hoe makkelijk kan ’t zijn.

Toch een kater?

De hoofdpijn waarmee katers vergezeld gaan, wordt veroorzaakt door de uitdroging van je lichaam en de afbraak van de stof methanol. Methanol is de onzuivere vorm van alcohol. Als het te laat is voor preventief handelen, kan een antikater-ontbijt helpen. Ga bijvoorbeeld voor twee gekookte eieren, wat reepjes bacon en een blikje cola (wederom: de suikervariant). Vettig eten gaat je goed doen, het is alleen wat minder wanneer je aan de lijn bent, maar dat kan de rest van het jaar nog. Je zuurstofinname op peil houden is ook belangrijk. Beweging is daarom key. Even doorbijten en je zult je beter voelen.

En als laatste.. HAVE FUN!

Carnaval staat bekend om één en al gekkigheid, alles kan, alles mag en iedereen is leuk tegen elkaar. Geniet daarvan! Geniet van het bier, je vrienden en de lol die je maakt. Wie weet scoor je nog wel een leuke chick. Als je wakker wordt met een zwaar hoofd en kan terugdenken aan een leuke avond, dan is de kater vast niet zo erg. It’s all about mindset ;).