volgens-deze-etiquetten-kies-jij-jouw-ideale-pak-voor-de-bruiloft
volgens-deze-etiquetten-kies-jij-jouw-ideale-pak-voor-de-bruiloft

Volgens deze etiquetten kies jij jouw ideale pak voor de bruiloft

Wanneer je in het huwelijksbootje gaat stappen, zul je al gauw merken dat er een hoop details zijn waar je vooraf en op de dag van de bruiloft op zult moeten letten. Als we het dan hebben over de outfit, dan geldt dit zeker niet alleen voor de bruid. Voor het trouwpak van de bruidegom gelden heuse etiquetten.

Match met de trouwjurk

Zoals bij iedereen wel bekend, zoek je niet samen als koppel je outfit uit. Je gaat verschillende winkels en websites af, zoals trouwpakken bij Suitsatsea.nl en andere zaken. Uiteindelijk vindt de bruid vindt haar jurk, de bruidegom zijn pak en pas op de dag zelf zien beiden elkaars keuze. Toch wil je natuurlijk voorkomen dat het pak en de jurk totaal niet bij elkaar passen. Match je pak dan ook met de jurk! Dit doe je door een staaltje van de jurk mee te nemen als je een pak gaat uitzoeken. Zo kun je onder andere de wittint van het overhemd afstemmen op de jurk. Een stijladviseur van de winkel kan je hier zeker bij helpen. 

Let op je knopen

Hoe klein en onbelangrijk het ook lijkt, toch is het een belangrijk aspect van je trouwpak. Je mag natuurlijk helemaal zelf weten welke er open en dicht blijven, maar je wil in ieder geval voorkomen dat je later naar de foto’s kijkt en het liever anders gezien had. Over het algemeen geldt het volgende; Draag je een colbert met één knoop? Dan mag je zelf kiezen. Heeft de colbert twee knopen? Doe dan de bovenste knoop in ieder geval dicht. Wanneer je drie knopen hebt, doe je de bovenste twee dicht. Dit alles geldt wanneer je staat, ga je zitten; dan mogen alle knopen open.

Kies de juiste maat

Je kunt een fantastisch mooi pak uitkiezen, maar een verkeerde maat kan hem totaal tenietdoen. Los van dat een pak oncomfortabel kan zitten wanneer het niet de goede maat is, zal je dit ook uitstralen op jouw dag. Kies voor een maatpak! Niemand ziet er hetzelfde uit en wanneer je een pak op maat laat maken, zullen juist jouw unieke sterke kanten geaccentueerd worden. 

Ga voor opvallend op je eigen bruiloft

Op je bruiloft ben je zeker niet de enige man die in pak zal verschijnen en daarom is het des te belangrijker dat je een pak kiest waarin je opvalt. Je wil immers niet verdwijnen in de groep mannen. Opvallen hoeft niet gelijk te betekenen dat je een felgekleurd pak aantrekt. Met de juiste stijlvolle combinaties zul je er zeker tussenuit steken!

Draag je trouwpak vol zelfvertrouwen en beleef de perfecte bruiloft, enjoy goodlife!

Ontdek meer modenieuws op het lifestyle nieuws voor mannen blog mensgoodlife.