zo-draag-je-een-smoking-de-regels
rietbergh

Zó draag je een smoking – de regels

Al jarenlang kijken wij steevast naar de Engelsen, Amerikanen en natuurlijk de Italianen als het gaat om mannenmode. Bij het dragen van een smoking is dat in het bijzonder, want zeg nu eerlijk het is en blijft lastig. Om jou een stukje op weg te helpen in dit kleedgedrag, zetten wij de regels op een rij. Een smoking dragen… Hoe heurt het eigenlijk?

Black tie

Black tie? Twijfel jij wanneer je je smoking uit de kast moet trekken, kijk dan eens goed op de uitnodiging. Wanneer er black tie vermeld staat wordt er meestal een smoking gedragen, maar ook bijvoorbeeld op gala’s, premières of andere feesten kan het gebruikelijk zijn. Ben je er niet zeker van? Vraag dan eens bij anderen wat zij aantrekken of bekijk eens wat foto’s van een eerder soortgelijk event.

De strik

Black Tie staat voor bow tie, wat ook wel vlinderdas betekent. Kies er een die is afgestemd op je revers: een smalle strik past niet bij brede revers, en vice versa. Ben niet bang om zelf je das te strikken, dit geeft namelijk net wat meer charme weg.

De mouwen

De mouwen van een smoking zijn eigenlijk de key to succes. En toch is dit vaak een vergeten detail. Zorgt ervoor dat je de mouwen op maat laat maken.

Kleine tip voor de groentjes onder ons: haal het merkje van je mouw. Voordat je het weet gooi je namelijk je hele stijlvolle look in de prullenbak.

Het overhemd

Veel smoking overhemden hebben franjes, maar je kunt het ook simpel en stijlvol aanpakken. Het belangrijkste aan het overhemd: de knopen moeten verstopt zijn. Voor de gevorderde: probeer eens een piqué overhemd. Dit zal je verrassen!

Shoes voor bij een smoking

Last but not least, de schoenen. Een goede lakschoen is essentieel bij je smoking. Maak hier dan ook een goede investering van. De schoenen gaan namelijk jaren mee en zijn het echt waard.

Bij schoenen horen natuurlijk ook een paar leuke sokken. Laat dit nou net het item zijn, waar jij jezelf helemaal kunt laten gaan. Probeer eens wat nieuws en kijk welke sok je een goed gevoel geeft. Geen idee wat goed voelt? Kies dan voor een zwarte sok, dit past bij iedere smoking!

Ben jij al klaar voor je nieuwe stijl? Laat dan zeker je smoking op maat maken, en voor je het weet kun je zo die spotlight in. Kies je smoking op maat bij Rietbergh.

Enjoy the good styled life, enjoy goodlife!

Lees meer modenieuws op lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.