dit-heb-je-nodig-om-in-de-winter-goed-te-snowboarden
dit-heb-je-nodig-om-in-de-winter-goed-te-snowboarden

Dit heb je nodig om in de winter goed te snowboarden

Door de bergen, snijdend en glijdend over de verse sneeuw, ski en snowboard sporen achter je aan en dat alles in een prachtige natuurlijke omgeving… Begint het al te kriebelen? De zomer is voorbij en voor je het weet zitten we alweer in het wintersportseizoen. Ga je op wintersportvakantie? En ga je dan voor snowboarden (deze keer)? Zorg er in ieder geval wel voor dat je de juiste materialen hebt. Met alleen een snowboard ben je er natuurlijk nog niet… Lees gauw verder en zet de benodigdheden maar vast op je lijstje. 

Een snowboard

Natuurlijk heb je een snowboard nodig om de pistes vol passie over te gaan. Het is alleen nog even een kwestie van het vinden van het juiste soort board. Er bestaan verschillende soorten die je kunt onderverdelen in alpine, freeride en freestyle snowboards. De alpine snowboards (ook wel race snowboards genoemd) zijn er voor de mensen die echt hard willen gaan. Met een stijvere plank die minder breed is dan de andere boards heb je veel controle en verlies je amper snelheid in de snelle bochten die je maakt. De iets flexibelere freeride snowboards zijn er eigenlijk voor iedereen, van beginnende snowboarders tot all-mountain snowboarders. Ze kunnen eigenlijk overal gebruikt worden, ook off-piste. Het freestyle snowboard is het meest flexibel en is over het algemeen ook wat kleiner. Klein en flexibel dus, de ideale eigenschappen om jumps en tricks te maken.

Snowboardschoenen en bindingen

Naast een snowboard heb je ook goede schoenen en snowboardbindingen nodig om te kunnen snowboarden. Qua schoen moet je denken aan een soort snowboots. Een harde, niet te buigen, stevige buitenkant is een must. Daarnaast heb je dan bindingen nodig die je schoenen en daarmee je lichaam aan je board vastmaken. De bindingen brengen uiteindelijk de bewegingen van je lichaam over op je board. 

Snowboardkleding

Qua kleding is het natuurlijk belangrijk dat je een warme en waterdichte outfit samenstelt. Denk aan een thermobroek en -shirt, een skibroek en -jas, een helm en een skibril. Uiteindelijk ervaar je op de piste wel wat je mist of juist niet aan je outfit. Al doende leert men!

Geniet van het glijden en snijden over de sneeuw op jouw snowboard, enjoy goodlife!

Vind meer wintersportnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.