dit-heb-je-nodig-wanneer-je-met-de-auto-op-wintersport-gaat
dit-heb-je-nodig-wanneer-je-met-de-auto-op-wintersport-gaat

Dit heb je nodig wanneer je met de auto op wintersport gaat

Veel wintersporters zoeken de ski- en snowboardgebieden op met de auto. Zo kun je meenemen wat je wilt op wintersport en hoef je geen rekening te houden met een bepaald gewicht van je bagage. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een tussenstop te maken in bijvoorbeeld een pittoresk dorpje onderweg. Voordat je bepakt en bezakt kunt beginnen aan de autorit zijn er belangrijke dingen die niet mogen ontbreken in je auto.

[divider]Dit heb je nodig wanneer je met de auto op wintersport gaat[/divider]

Je gaat op wintersport en dat betekent dat winterse weersomstandigheden niet ondenkbaar zijn. Je weet nooit wat de gemiddeld 9 uur durende autorit voor je in petto heeft en dan kun je ook maar beter goed voorbereid op pad gaan. Met alleen winterbanden en een gevarendriehoek ben je er nog niet, dus voordat je met je gedachten bij de Kaiserschmarrn of schnitzel zit… Lees het volgende rijtje even goed door!

Een handige dakkoffer

Misschien kost het een beetje extra benzine… Toch haal je een hoop voordelen uit een dakkoffer op de wintersport. Je kunt je ski’s en stokken erin kwijt maar je kunt er ook voor kiezen om deze in skizakken naast de dakkoffer te monteren en je dakkoffer voor bagage te gebruiken. Zo hoef je in ieder geval niet te proppen om alles mee te krijgen. Om zonder problemen een dakkoffer mee te nemen op wintersport is een goede dakdrager kopen geen overbodige luxe om onbezorgd op vakantie te gaan!

Check je koel- en ruitenwisservloeistof en de accu

Deze onderdelen van de auto hoef je niet vaak te controleren en juist daarom is het belangrijk om dit voor de wintersport wél te doen. Ondanks dat het koelsysteem tegenwoordig het hele jaar met voorgemengde antivries gevuld is, is het verstandig de koelvloeistof even in de garage te laten checken. Je weet maar nooit… Ook de accu kan moeite hebben met de extreme kou en kan beter op voorhand even nagekeken worden voordat je onderweg met problemen te maken krijgt. Tenslotte moet natuurlijk ook je ruitenwisservloeistof aan de lage temperaturen aangepast worden. Gestrooid zout in combinatie met vocht kan voor slecht zicht op de voorruit zorgen en extra sproeien is dan geen overbodige luxe. Wat extra ruitenwisservloeistof voor de zekerheid is verstandig!

Sneeuwkettingen

Je zult ze misschien niet elke wintersportreis nodig hebben, maar je moet ze zeker elke wintersportreis bij je hebben. In veel wintersportgebieden is het zelfs verplicht om sneeuwkettingen in de auto te hebben en dat is niet voor niets. Met sneeuwkettingen heb je nog meer grip op de besneeuwde weg wanneer je merkt dat je aan winterbanden alleen niet genoeg hebt. Sneeuwkettingen kopen is dus een must voor je eigen veiligheid op wintersport! Tip: Leg ze op een plek in de auto waar je snel bij kunt!

Naast deze belangrijke punten is het altijd handig om een zachte bezem en een schep in de auto te hebben. Heb je op een ochtend een lading sneeuw op je voorraam liggen of merk je dat er veel sneeuw gevallen is als je weg wilt rijden? Met een bezem en een schep weet je wat je moet doen. Vul tenslotte je auto met een aantal lekkere (fleece) dekens en zorg voor genoeg proviand, dan komen jullie die reis prima door!

Goed voorbereid en veilig op wintersport, enjoy goodlife!

Vind meer wintersportnieuws op lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.