Band of Brothers
Schutterhacks

Band of Brothers

Laat je meeslepen door het overweldigende verhaal van Band of Brothers. Een van de beste oorlogsromans aller tijden. Het boek, geschreven door Stephen E. Ambrose, is de basis geweest voor de gelijknamige miniserie van HBO. Voor wie geraakt is door deze 10-delige miniserie of een interesse heeft in de Tweede Wereldoorlog, is dit een echte aanrader. Een boek, wat zeker niet ten onder doet, is Voorbij Band of Brothers, geschreven door Dick Winters, voormalig officier van Easy Company, de groep die centraal staat in beide boeken. Naast een aanvulling op de boekenplank zijn deze twee klassiekers een verrijking van jouw collectie.

Band of Brothers

Band of Brothers - E. Ambrose

De volledige titel van het boek is eigenlijk ‘Band of Brothers: E Company, 506th Regiment, 101st Airborne from Normandy to Hitler’s Eagle’s Nest’. Dit geeft precies aan welke perioden in het boek worden beschreven. Het is een feitelijke weergave van Easy Company tijdens hun heldendaden in de Tweede Wereldoorlog en is opgebouwd naar aanleiding van interviews met diegene die daar waren en het overleefd hebben.

Het boek is wereldwijd geprezen en niet voor niets verfilmd door Steven Spielberg en Tom Hanks in de gelijknamige miniserie. Deze miniserie, met een 9+ ranking op IMDB, staat bekend als een van de beste weergaven van de verschrikkingen en kameraadschap tijdens de oorlog.

Voorbij van Dick Winters

Voorbij Band of Brothers - Dick Winter

Het boek ‘Voorbij Band of Brothers’, is een memoires van van Dick Winters, officier van Easy Company tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verteld tot in detail de gebeurtenissen en is hiermee een meeslepend en aangrijpend verhaal. Dick Winters, drager van de Medal of Honor en vele andere onderscheidingen, geeft met zijn verhaal eer aan de mannen waarmee hij gediend heeft.

Je leert Dick Winters als persoon en de mannen om hem heen beter kennen en komt veel meer details te weten, welke niet aan bod komen in de verfilming.

Laat je inspireren door de heldhaftigheid van Easy Company en verkrijg een realistisch beeld van de oorlog welke je niet meer zult vergeten.