8-tips-om-je-tijdens-een-pandemie-thuis-te-vermaken
8-tips-om-je-tijdens-een-pandemie-thuis-te-vermaken

8 tips om je tijdens een pandemie thuis te vermaken

Inmiddels weten we al meer dan een jaar hoe het is om tijdens een pandemie te leven. Door corona zijn we meer thuis: we werken massaal vanuit huis, door de avondklok ben je in de avond meer thuis en omdat de horeca gesloten is eet en drink je eigenlijk ook vrijwel altijd in huis. Ben je het al zat om zoveel in huis te zijn of weet je jezelf nog wel te vermaken? Zo nee, dan hebben we in dit artikel een paar fijne tips voor je verzameld waarmee je je geen seconde meer zult vervelen in tijden van een pandemie.

#1 Neem de tijd om eindelijk eens te lezen

Wanneer je van lezen houdt, is de kans groot dat je daar normaal gesproken helemaal geen tijd voor hebt of neemt. Stel jezelf daarom eens een doel voor dit jaar om een bepaald aantal boeken te lezen binnen een jaar. Lezen werkt ontzettend ontspannend, omdat je je even in een totaal andere wereld waant en omdat je met wat anders bezig bent dan met werk of het huishouden. Natuurlijk hoef je niet alleen boeken te lezen – je kunt ook gaan voor een abonnement op een tof magazine of een hilarisch tijdschrift. Het is bijvoorbeeld bewonderenswaardig hoe best veel mannen toch happy worden van een Donald Duck abonnement ongeacht de leeftijd. Eerlijk is eerlijk: de Donald Duck is ook echt te gek.

#2 Maak van je thuiswerkplek een goede werkplek

Naast lezen kun je ook op een andere manier jezelf goed vermaken. Na een jaar grotendeels vanuit huis werken, is het nu echt tijd om je werkplek aan te pakken als je dat nog niet hebt gedaan. Het liefst creëer je een aparte plek waar je een ergonomisch bureau een goede bureaustoel en je laptop op een verhoging neer kunt zetten. Is hier geen ruimte voor? Maak dan een apart gedeelte van de eettafel vrij en zorg daar voor een goede werkplek. Op die manier kun je veel efficiënter aan het werk en heb je weer even wat om te doen.

#3 Begin met een online opleiding of cursus

Nu je toch zo’n goede werkplek hebt gemaakt, kun je daar direct gebruik van maken. Wat dacht je ervan om te beginnen met een leuke cursus of opleiding vanuit huis? Zolang de avondklok actief is, kun je mooi in de avonduurtjes wat extra studeren. Ook wanneer de avondklok eraf gaat, is het hartstikke leuk om wat bij te leren. Helemaal wanneer je weet dat er tegenwoordig van heel wat hobby’s zoals fotografie, design en schrijven workshops en cursussen online te volgen zijn. Heb je nog geen idee wat je zou willen doen? Check dan het aanbod van diverse aanbieders zoals LOI of Laudius. Daar heb je ontzettend veel keuze.

#4 Bouw een thuisbioscoop voor series en films

Heb je inmiddels ook bijna heel Netflix of Videoland uitgespeeld? De lockdown zorgt ervoor dat de meeste Nederlanders regelmatig achter de televisie of laptop zitten om een goede film of een fijne serie te kijken. Goed nieuws: videoplatformen zoals Netflix updaten regelmatig het aanbod, waardoor er altijd wel iets nieuws te kijken valt. Upgrade daarom voor de komende maanden of jaren je kijkplek en maak van je woonkamer een thuisbioscoop. Hier heb je een beamer, een groot stuk muur (het liefst wit) of een doek of scherm en een paar bluetooth boxen voor nodig. Natuurlijk mag een bak popcorn ook niet ontbreken. Op die manier worden waargebeurde films of spannende series nóg leuker!

#5 Probeer gerechten uit internationale keuken

Veel mensen missen het om lekker ergens een hapje te gaan eten. Eten bestellen en thuis laten bezorgen is óók lekker, maar voelt toch net even anders. Wanneer je toch op zoek bent naar een leuke activiteit om te doen, is het wellicht een idee om zelf vaker in de keuken te gaan staan om nieuwe recepten te proberen. Maak bijvoorbeeld iedere dag of eenmaal per week een nieuw gerecht uit een onbekende keuken. Heb je bijvoorbeeld al eens echt goed Japans gegeten? Of weet je wat men in Rusland regelmatig eet? Door je te verdiepen in de internationale keuken en door zelf regelmatig iets nieuws te proberen, waan je je soms zowaar op reis. Hoe fijn is dat?

#6 Richt je huis opnieuw in tijdens pandemie

Nu we meer thuis zitten, is de kans groot dat er (kleine) dingen zijn die je opvallen in je interieur. Misschien ben je de kleur op de muren zat of wellicht zit je eraan te denken om een andere bank aan te schaffen. Nu we massaal geld kunnen besparen door niet op reis te gaan of niet lekker uiteten te gaan, is dit misschien wel hét moment om je interieur eens aan te pakken. Ga er eens lekker voor zitten en doe online inspiratie op voor een nieuwe inrichting. Verander je witte muren in gekleurde muren (zoals een groene muur of een mooie beige muur), voeg wat planten toe aan je interieur en ga voor een nieuwe bank, een nieuwe eettafel of een paar nieuwe stoelen aan tafel. Je zult zien dat een beetje verandering al heel wat kan doen voor je huis.

#7 Start met online work-outs en lessen

Nu de sportscholen nog dicht zijn, moet je op zoek naar een alternatief om te bewegen. Hoe leuk dat wandelen en fietsen ook is – de kans is groot dat je lang niet altijd zin hebt om naar buiten te moeten voor een beetje beweging. Richt daarom een aparte ruimte of een deel van een kamer, zoals je slaapkamer, in als sportruimte. Inmiddels vind je online via YouTube ontzettend veel accounts met gratis video’s voor buikspieroefeningen, yoga of totale work-outs. Deze kun je vrijblijvend doen wanneer je wilt. Heb je echter een duwtje in de rug nodig om te beginnen met sporten vanuit huis? Spreek dan met een vriend of vriendin af om samen op afstand te beginnen met dezelfde les. Of schrijf je in voor een betaalde les op afstand via een sportschool.

#8 Verkoop je kleding en richt je kast opnieuw in

Tot slot is er nog een klusje in huis dat je in tijden van een pandemie aan kunt pakken: je kledingkast. Mannen zijn ontzettend verschillend wanneer het om kleding gaat: de één vindt het heerlijk om te shoppen en heeft een uitgebreide garderobe terwijl de ander leeft met slechts een aantal basics en jeans. Hoe je kast er ook uitziet; het kan zeker helpen om je kast zo nu en dan even helemaal opnieuw in te delen. Daarmee kom je altijd items tegen die je niet meer draagt en die je beter weg kunt doen. Onze tip? Verkoop je kleding via Marktplaats of een andere website zodat je nog een extra zakcentje overhoudt aan deze tijd van corona.

Ontdek met onze 8 tips het plezier van thuiszijn tijdens de pandemie, enjoy goodlife!

Ontdek meer inspirerende blogs op lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.