de-levensstijl-van-nu-vrijheid-op-alle-fronten-als-digitale-nomade
de-levensstijl-van-nu-vrijheid-op-alle-fronten-als-digitale-nomade

De levensstijl van nu: vrijheid op alle fronten als digitale nomade

Het internet heeft wegen geplaveid voor mensen die op zoek zijn naar vrijheid in het leven: digitale nomade. Voor mensen die buiten de gebaande paden willen leven, die uit het dagelijkse stramien willen stappen. Maar hoe ziet dat “vrije leven” er eigenlijk uit?

Introductie digitale nomade

Steeds meer mensen zijn het zat om binnen de strakke kaders van de maatschappij te leven. Steeds meer mensen zoeken manieren om anders te kunnen leven, om eigen baas te zijn en zelf te bepalen wanneer je wat doet. Maar het is niet gemakkelijk om uit die dagelijkse sleur te stappen en stabiele zaken als een vaste baan, een eigen huis en een routine los te laten. Toch is juist dat loslaten, dat instabiele en dat onafhankelijke iets dat steeds meer mensen trekt en dankzij het internet is dat ook nog eens mogelijk geworden: mensen worden digitale nomade.

Wat is een digitale nomade?

Nomaden bestaan al zo lang als de wereld oud is. Volkeren trokken vroeger van plek naar plek, op zoek naar voedsel en manieren om te kunnen leven. Digitale nomaden doen eigenlijk hetzelfde: ze zijn continu op doorreis, niet aan één vaste plek gebonden, en kunnen ondertussen leven van het werk dat ze digitaal doen. Het internet heeft banen gecreëerd en daarmee levenswijzen die voorheen ondenkbaar waren geweest. Met name in de creatieve sector en in de financiële wereld zijn er mogelijkheden geopend waar met name jongere generaties – millennials – in zijn gesprongen met enorm enthousiasme.

Hoe je deze levensstijl financiert

Het internet heeft die vrije levensstijl een extra impuls gegeven met de introductie van digitale valuta, ook wel cryptocurrencies genoemd. Sommige digitale nomaden maken er een levensstijl van om bitcoins te verhandelen. Dat heeft zelfs een geheel nieuwe technologie met zich meegebracht, die de vrijheid van bitcoinshandelaren nog meer vergroot. Via robots wordt tegenwoordig het handelswerk namelijk voor ze gedaan. Een Bitcoin Lifestyle die scherpe analyses en hoge rendementen oplevert. Een goed voorbeeld van mensen die van die bitcoinrage profiteerden was de digitale nomadefamilie – die alles verkochten om bitcoins te kunnen verhandelen – oftewel de familie Taihuttu, die met hun radicale manier van leven zelfs de wereldpers haalden.

Waar je zeker aan moet denken!

Tegenwoordig zijn er miljoenen digitale nomaden wereldwijd, hoewel officiële registratie ontbreekt, en er zijn zelfs handboeken en cursussen om te leren hoe je zo´n levensstijl hanteert. Maar hoewel het een plaatje is dat in onze maatschappij behoorlijk wordt geïdealiseerd, moet je als digitale nomade behoorlijke offers brengen om die absolute vrijheid te kunnen omarmen.

Want het is ook een levensstijl die onzekerheid brengt. Als je ziek wordt, krijg je niet doorbetaald. Vakantiedagen zitten er niet bij. Als je je online een werkgever kwijtraakt, loop je het risico dat je niet verder kan reizen. Je bent veel op doorreis, dus wennen aan een plek is lastig. Daarnaast ben je veel weg van vrienden en familie, wat een eenzaam gevoel kan geven. Je moet bestand zijn tegen het bestaan als digitale nomade, beseffen dat het eenzaam kan zijn. Het bestaan als digitale nomade is dus niet voor iedereen: absolute vrijheid heeft een prijs die je bereid moet zijn te betalen.

Zet de voor- en nadelen dus goed op papier. Bedenk waarom je digitale nomade zou willen worden, en welke obstakels je onderweg zou tegenkomen. Niets dat je tegenhoudt? Geniet van de vrijheid!

Sta jij open voor een nieuwe vrijheid en durf jij alles los te laten? Ga dan als digitale nomade door het leven, enjoy goodlife.

Ontdek meer inspiratie voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.