tips-om-een-avond-te-ontspannen-met-je-vrienden
tips-om-een-avond-te-ontspannen-met-je-vrienden

Tips om een avond te ontspannen met je vrienden

Een ouderwets avondje samen met je vrienden, dat zijn de mooiste! Een voetbalwedstrijd op tv, een krat bier naast de bank en de snacks in de frituur… Dat zijn doorgaans al genoeg ingrediënten voor een geslaagde en ontspannen mannenavond. Maar deze avonden kunnen we natuurlijk ook heel anders insteken, wij mannen kunnen immers van meer genieten dan voetbal, bier en snacks. Wat dacht je van onderstaande activiteiten?

Pokeren

Onze ontspannen avonden sportwedstrijden kijken, kunnen we ook eens afwisselen met een pokeravond vol focus. Pokerfiches op tafel en misschien wel de zonnebrillen op… en probeer die pokerfaces van je vrienden maar eens te doorgronden. Maak zo’n pokeravond extra spannend door ook wat op het spel te zetten. Speel met echt geld of speel om een etentje of krat bier… Genoeg leuke prijzen te bedenken. Mocht je nog niet helemaal thuis zijn in het pokeren, dan kun je je tactieken een upgrade geven door online wat te oefenen. Zo verras je je vrienden met nieuwe strategieën.

Bierproeverij

Een mannenavond is geen mannenavond zonder bier. De biertjes horen er nu eenmaal bij en dat is natuurlijk helemaal prima. Wel kun je dit nog naar een wat hoger level tillen… Organiseer bijvoorbeeld een bierproeverij. Zo proef je nieuwe smaken en leer je ook nog wat over waar deze biertjes precies vandaan komen.

Magic truffels

We kunnen onze mannenavond ook over een hele andere boeg gooien en op psychedelische ruimtereis gaan met Magic truffels drugs. Of je nu een milde of intense ervaring wilt, er zijn verschillende soorten truffels en dus voor ieder wat wils. Zo heb je de Hollandia truffels die samen met de Utopia truffels een van de krachtigste soorten op de markt zijn. Tampanensis truffels, ook wel philosopher’s stones laten je “naar binnen kijken” en zorgen voor een meditatieve ervaring. Atlantis truffels worden ook wel Fruits of Utopia genoemd en Pajaritos truffels zouden hebben bijgedragen aan de spirituele rituelen van Azteken en Maya’s. Deze laatste is zeer geschikt voor de beginner die, met vrienden, snel in een gelukzalige gemoedstoestand wil raken. Ook de Mexicana is een milde truffel, goed voor menig warm, wazig en prettig uurtje. Maar onderschat deze niet!

Magic truffels kun je het beste op een lege maag nemen, zodat je lichaam de psilocybine die erin zit goed kan opnemen. Eet ze zo, of leg ze op een pizza… Ook truffelthee is een mogelijkheid. Door het als thee te nemen ervaar je de effecten vaak al na een kwartiertje! De effecten van Magic truffels verschillen per persoon en hangen ook af van de omgeving, de soort en de dosering. Over het algemeen mag je mentale en fysieke effecten verwachten zoals spectaculaire visuele effecten, ontspannen spieren, droge mond, positieve gedachten, hoog-sensitieve zintuigen, verwijde pupillen, een andere waarneming van ruimte en tijd en een gevoelige maag.

Qua dosering is het, net zoals met drank, belangrijk dat je dit met mate doet. Er is een verschil tussen ervaren en nieuwe truffelgebruikers en daar moet je ook zeker rekening mee houden. Ook de setting waarin je bent heeft invloed op de kwaliteit van de ervaring, deze kan de ervaring zowel positief als negatief beïnvloeden. Zorg dus dat je in een fijne en veilige omgeving bent en vraag een ervaren tripsitter erbij wanneer je zelf voor het eerst Magic truffels wilt gebruiken.

Culinair eten

Vlees op de BBQ, borrelhapjes en een lekker vette hap, dat kennen we wel. Het is nu een keer tijd voor iets anders, we gaan zelf wat “culinaire hoogstandjes” bereiden. Trek je schort uit de kast en ga in de keuken staan om de lekkerste gerechten te bereiden. Kijk tussen de bierrecepten, vergeet de diepvries- of afhaalpizza en maak je eigen variant of maak allemaal een gang en ga lekker lang tafelen. De leukste gesprekken komen los tijdens zo’n avondje culinair genieten!

Organiseer de allerleukste ontspannen mannenavond, enjoy goodlife!

Vind meer inspiratie op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.