parfum-vind-de-geur-die-bij-jou-past
parfum-vind-de-geur-die-bij-jou-past

Parfum: Vind de geur die bij jou past

Draag jij je vertrouwde geurtje al een een hele tijd? Misschien is het dan wel eens tijd voor een verandering! Maar waar te beginnen? Bij het binnenlopen van een parfumerie word je toch vaak overvallen door het grote aanbod. Wij geven jou de tips om jouw nieuwe perfecte geur te vinden!

Parfum is het meest persoonlijke accessoire wat je kunt dragen. Van fris en fruitig tot houtachtig; een parfum zegt heel wat over je persoonlijkheid. Het kan daarom handig zijn om vooraf te bedenken wat voor type persoon je bent. Ben je romantisch, sportief of juist zakelijk? Een fijne website als parfumsampletjes.nl helpt je hierbij. En zoek je een geur voor alledag of voor een specialer moment? Geurtjes zijn vrijwel altijd te herleiden naar verschillende categorieën. Het is dus belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. Zoek je favoriete categorie!

Zoek de geur familie

Geuren worden ingedeeld in geurfamilies van bestanddelen die overeenkomen. In het algemeen zijn er zo vier grote geurfamilies; de frisse, kruidige, houtachtige en de oriëntaalse geuren. Als je eenmaal weet tot welke geurfamilie jouw favoriete geur behoort, is het een stuk makkelijker kiezen. Geuren zijn persoonlijk en jouw favoriet kan wisselen afhankelijk van het tijdstip op de dag en zelfs het moment van het jaar. En dat maakt het dan weer extra leuk om eens te wisselen van favorieten.

Kruidige geur

Kruidige parfums komen optimaal tot hun recht in de winter. Dit komt doordat de geuren worden gezien als warme, mysterieuze parfums met ingrediënten zoals sandelhout en musk. Hiermee geven ze je een warm gevoel wanneer het buiten kouder wordt. Good to know! Kruidige geuren worden geassocieerd met kracht en zelfverzekerdheid. Is het wat voor jou?

Houtachtige geur

Houtachtige geuren zijn ook erg typerend voor de koude winterdagen, ze bestaan uit een mix van mossige en lederachtige ingrediënten en worden vaak gecombineerd met citrusachtige en aromatische tinten. Een krachtig gevoel en een oase van rust? Houtachtige parfums staan bekend om het natuurlijke gevoel!

Frisse geur

Ben jij sportief en past een energieke geur het beste bij jou? Kies dan voor frisse parfums. Ze zijn vaak lichter dan andere geuren en verspreiden zich snel door de omgeving (net zoals jij!). Zeker in de wintermaanden geeft een frisse geur toch wat extra positiviteit!  

Oriëntaalse geur

We naderen de seizoenen waarin we graag binnen zijn, samen met vrienden en familie. Oriëntaalse parfums zijn perfect hiervoor. Ze geven een warm en sensueel gevoel en zijn extra rijk door de verschillende tinten van warme ingrediënten zoals musk, hars en exotische bloemen. Op zoek naar een sensuele geur? Dan is een oriëntaalse parfum misschien wel wat voor jou.

Praktische tips!

  • Vraag om een sample! Heb je verschillende potentiële nieuwe geurtjes gevonden? Houd je dan vooral niet in en ga voor samples. Met deze proefjes kun je de parfum meerdere dagen dragen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Zo weet je al heel snel of het echt een geur voor jou is of dat je nog even verder moet zoeken. 
  • Probeer de geur bij verschillende tijdstippen. Het verschil in lichaamstemperatuur door de dag heen heeft ook effect op de uitwerking van de geur.
  • Shoppen voor een geur doe je op lege maag. Als je honger hebt is je reukorgaan namelijk op zijn best.
  • Loop door de geur heen. Je parfum komt beter tot zijn recht als je er doorheen loopt. Spuit het het dus niet zomaar ergens op je lichaam.
  • Koop je een parfum als cadeau voor iemand anders? Kijk dan ook goed naar hun huidige collectie! Zo sla je minder snel de plank mis.

Ontdek de mannengeur die bij jou past door een aantal samples te bestellen, enjoy goodlife!

Vind meer geuren op het lifestyle nieuws mannenblog mensgoodlife.