scheertips-voor-baard
Braun

Scheertips voor baard

Val op met een verrassende baardstijl of een onweerstaanbare look dankzij de scheertips voor baard! Maar hoe krijg je een onweerstaanbare look nu eigenlijk voor elkaar? Voordat je met de details begint voor een stoere baard en gezichtsstyling, gaan we beginnen met het geven van een overzicht voor de basics.

Basics scheertips voor baard

Nat of droog?

Beide hebben hun voordelen. Er wordt gezegd dat nat-scheren grondig en verfrissend is, terwijl droog-scheren sneller en beter voor de gevoelige huid is. Wel zijn de nieuwste droog-scheer-apparaten zoals de cruZer lijn speciaal ontworpen voor een super gladde scheerbeurt.

scheertips-voor-baard-image

Een beginner?

Als je beginner bent met het scheren of overgeschakeld bent naar een elektrisch scheerapparaat, geef je gezicht dan 2 à 3 weken om hieraan te wennen.

Niet heen en weer schakelen tussen een droog-scheersysteem en elektrisch scheren in die periode, vermijd het als je kunt. Gewoon je huid laten wennen aan het elektrische scheerapparaat en het zal zeker werken als een unieke scheertechniek voor jou!

Hoe voorkom je dat branderige gevoel en irritatie van een scheermes?

Begin met een goede scrub om de huid voor te bereiden op het scheren. Laat de huid drogen voordat je gaat scheren en het garandeert betere resultaten. Het is ook een goed idee om één van de vele Gillette pre-en after-shave producten te gebruiken. Echter, de gemakkelijkste manier om irritaties te voorkomen, is om een 3-dagen-baardje te houden en trim het dan om de paar dagen.

Groeit je baard niet?

Als je wat lichtere baardgroei hebt, kan een warrige, onregelmatige baardstijl er leuk uitzien- maar zorg ervoor dat je het allemaal symmetrisch laat, met behulp van je natuurlijke gezichtslijnen als een sjabloon, en trim het om de paar dagen.

Aftershave, ja of nee?

Wat je zelf wil. Aftershave helpt je huid te kalmeren en houdt je poriën schoon, wat kan helpen bij het voorkomen van acne. Je huid zal er gepolijst uitzien en laat je heerlijk ruiken. Echter, soms kan het verkeerde product huidirritatie veroorzaken dus het is te adviseren om liever te gaan voor een zachte aftershave die je huid hydrateert, in plaats van geïrriteerd en droog.