verzeker-je-uitrusting-tools-en-gadgets
verzeker-je-uitrusting-tools-en-gadgets

Verzeker je uitrusting, tools en gadgets

De een is fervent gamer, voor een ander is bushcraft zijn escape, weer een ander heeft zijn eigen fitnessruimte in huis, de volgende gaat helemaal los op klussen, en de laatste is een bevlogen hobbyvlogger. Niks mis mee, ieder zijn eigen ding.

Of het nu je hobby is of misschien iets serieuzer, je betaalt het met hard werken, sparen, sober leven, en dan precies dat ding kopen waar je al heel lang een oogje op had. En dat loopt soms in de papieren. Daarnaast hebben sommige zaken niet alleen een grote financiële waarde, maar soms ook een emotionele. En je moet er echt niet aan denken dat de waterleiding springt en je je nog net bij binnenkomst je splinternieuwe Playstation 5 ziet wegdrijven. Of dat dat romantische kaarsje een weggeworpen kledingstuk in de hens zet en je uiteindelijk een misvormt klompje GoPro terugvindt… en een gesmolten trui.

Dus verzeker die shizzle

Precies, dat dus! Verzeker je shit. Zorg ervoor dat als er iets gebeurt je tenminste nog wat geld terug vangt van de verzekering waarmee je misschien weer verder kunt. Zeker belangrijk als een groot deel, of zelfs al je favoriete spullen gestolen, beschadigd of helemaal dood zijn. Want je hele DeWalt powertoolcollectie vervangen, die plotseling uit je berging is verdwenen, doe je niet zomaar even. Die had je stukje bij beetje bij elkaar hebt gespaard.

Inboedel- of opstalverzekering?

Hoe ga je dat dan verzekeren? Simpel, met een inboedelverzekering. Daarbij moet eerst even iets verduidelijkt worden. Een opstalverzekering en inboedelverzekering worden namelijk nogal eens met elkaar verward. Kijk even naar het verschil. Allereerst, wat is een opstalverzekering, en wat valt eronder? Een opstalverzekering is een woonhuisverzekering, afgesloten door de eigenaar of vereniging van eigenaren, die schade aan het huis dekt. Dat wil zeggen, onder de opstalverzekering valt alles wat vastzit aan de woning en je dus niet mee kunt nemen als je verhuist. Denk dan bijvoorbeeld aan het dak, de gevel, het schuurtje, de regenpijpen, zonnepanelen, vastgelijmd laminaat, keuken en sanitair.   

Een inboedelverzekering is juist voor de spullen die je wel met je meeneemt als je naar een nieuwe woning verhuist. Zaken zoals je gordijnen, flatscreen, fiets, gereedschap, game console, laptop, spiegelreflexcamera, kleding, je bushcraft-gear, je snapt waar het heengaat, al het losse spul.

Hoeveel dekking?

Maar hoe weet je nu hoeveel dekking je nodig hebt? Als je toevallig alle bonnetjes van je hele inboedel bewaard hebt, ben je er verrassend snel uit. De rest van ons in de normale wereld, moet even met de verzekeraar in overleg. Die stellen vaak, hoe meer vierkante meters, hoe meer spullen, hoe groter de dekking. Maar niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde levensstijl. Daarom betaalt bijvoorbeeld een minimalist met zijn sinaasappelkist meublement minder dan een multi-instrumentalist die in zijn even grote woning een homestudio vol met instrumenten en opnameapparatuur heeft staan.

Verzekering-shoppen

Shop dan ook een beetje rond om een verzekering te vinden die bij jou past. Er zijn tegenwoordig onlineverzekeraars die je in een paar minuten laten weten wat je premie zal zijn, wat er allemaal gedekt is en voor hoeveel. Die zijn echt razendsnel. Als je alles uiteindelijk netjes geregeld hebt, kun je bijvoorbeeld ook direct via hun app een claim indienen. En als er verder geen haken en ogen aanzitten word je binnen enkele seconden uitbetaald. Vroeger is wat dat betreft voorgoed voorbij. En jij kunt meteen op zoek naar een nieuwe wathetookisdatjeblijmaakt.

Maak de mooiste foto’s, deel ze en raak ze nooit meer kwijt, enjoy goodlife!

Ontdek meer zekerheid voor mannen nieuws op lifestyle blog mensgoodlife.