kramp-tijdens-het-hardlopen-voorkomen
kramp-tijdens-het-hardlopen-voorkomen

Kramp tijdens het hardlopen voorkomen

Dat hardlopen bijdraagt aan een gezonde levensstijl klinkt je vast niet onbekend in de oren. Het zorgt voor een goede conditie en houdt je jong! Maar soms kunnen nare krampen roet in het eten gooien. Benieuwd naar onze tips om kramp te voorkomen?

#1 Water, water, water

Kramp in de spieren is vaak het gevolg van verlies aan vloeistoffen in de spieren. Zorg er dus voor dat je goed gehydrateerd blijft! Normaal drinkwater is daarvoor het beste. Cheers.

#2 Goede schoenen

Het spreekt misschien voor zich; hardloopschoenen met een slechte pasvorm zorgen voor onnodige spanningen op je spieren. Stress op de spieren kan zorgen voor een vervelende kram tijdens je run. Investeer dus in goede schoenen en laat je hiervoor goed informeren. Een goede demping en pasvorm is essentieel als je blessures wilt voorkomen.

#3 Magnesium

Een reden voor het krijgen van krampen kan een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zijn. vitamine B-complex, vitamine D, vitamine E, magnesium, calcium, zink en natrium. Heb je vaker last van verkrampingen van de spieren? Laat dan eens bloed prikken om te testen op tekorten aan vitamines & mineralen.

Voorkom kramp tijdens het hardlopen en loop net die ene kilometer extra, enjoy goodlife!

Ben jij helemaal klaar om te beginnen met hardlopen en te bouwen aan die healthy lifestyle? Volg dan mannen blog mensgoodlife.