heb-jij-al-eens-nagedacht-om-over-de-grens-in-belgie-te-wonen
heb-jij-al-eens-nagedacht-om-over-de-grens-in-belgie-te-wonen

Heb jij al eens nagedacht om over de grens in België te wonen?

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Een rijtjeshuis, appartement of een vrijstaande woning? Tegenwoordig valt dit in Nederland zeker niet mee met de huizenprijzen die door het plafond schieten. Heb je er al eens over nagedacht om de grens over te gaan en in België te wonen?

Voordelen in België wonen

Lagere huizenprijzen en woonlasten

In Nederland stijgen de huizenprijzen razendsnel waardoor het voor sommigen bijna onmogelijk is om een woning te kopen. Bij onze zuiderburen stijgen de huizenprijzen ook, maar veel minder snel. In België krijg je daarnaast veel meer voor hetzelfde geld. Waar je in Nederland voor een bepaald bedrag een rijtjeshuis koopt, kan je op sommige plekken in België voor hetzelfde geld een vrijstaand huis met een groot stuk grond kopen. Ook zijn de kosten voor elektriciteit en water lager dan in Nederland.

Minder vergunningen nodig voor verbouwen

Veel Nederlanders die iets aan een huis of stuk grond willen verbouwen, lopen tegen een hoop gedoe met regelgeving en vergunningen aan in Nederland. Voordat je je wensen werkelijkheid kan laten worden zit je vaak nog een hele tijd in deze molen met vergunningen en regelgeving. In België ben je wat dat betreft veel vrijer en zul je sneller aan de slag kunnen met je bouwwensen.

Uitstekende gezondheidszorg in België

De gezondheidszorg in Nederland is beter dan in vele andere landen en dit geldt ook voor de Belgische gezondheidszorg. Deze is zeer goed en over het algemeen gelden er zelfs kortere wachttijden dan in Nederland.

Nadelen om te vertrekken

Natuurlijk gaat het verhuizen naar België niet alleen maar over rozen en zijn er ook echt wel nadelen.

Hogere belastingen in België

Waar je dacht dat je in Nederland al de hoofdprijs aan belastingen betaalt is dit in België nog meer…

België heeft twee culturen en drie officiële talen

België voelt voor veel Nederlanders als “om de hoek” en als bekend terrein. Toch gebruiken onze zuiderburen drie officiële talen, namelijk Nederlands, Vlaams en Frans. Daarnaast onderscheiden ze twee culturen, namelijk de Vlaamse en de Waalse. Afhankelijk van het gebied waar je wil gaan wonen zul je hier meer of minder mee te maken krijgen.

Uiteindelijk zul je pas ter plekke beseffen of het wonen in België écht iets voor jou is. De afstanden die je aflegt, de mensen, de omgeving etc. ga je pas leren kennen als je er een tijdje woont. Kom je er dan toch achter dat je liever ergens anders in België of toch in Nederland woont. Dan heb je je huis ook zo weer verkocht met behulp van dehuisopkoper.be.

Overweeg ook de prachtige huizen over de grens wanneer je wil verhuizen, enjoy goodlife!

Vind meer inspiratie op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.